torsdag 29 november 2012

Middagstips

Godmorgon!
Här kommer ett bortglömt recept på Porterbiff som passar så bra en vintrig dag som denna. Verkligen supermumsigt.


Bild Arla

Ingredienser

4 port

500 g lövbiff
8 små lökar
1 dl Arla Ko vispgrädde
1 1/2 dl porter
1 msk vetemjöl
3 msk svartvinbärsgelé
5 krossade enbär
1/2 tsk timjan
1 krm svartpeppar
1 köttbuljongtärning
1 msk japansk soja
1 msk Arla smör
färsk timjan


Gör så här
Strimla köttet och skala lökarna. Vispa ihop grädde, porter och mjöl i en låg, vid gryta. Låt koka upp under vispning. Tillsätt gelé, enbär, timjan, peppar, smulad buljongtärning och soja. Bryn lökarna i smör i stekpanna. Lägg i grytan och låt koka ca 5 min i såsen. Bryn köttet i omgångar i smör i stekpannan. Lägg i grytan. Låt koka upp och strö över timjan. Servera med kokt potatis, lättstekta äppelklyftor och gelé.
 
Bon Apetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar