torsdag 13 mars 2014

Ryttarkakor


Här bakades det försvinnande goda kakor i helgen.
Har ni hört talas om Ryttarkakor? Om inte så kommer 
här receptet:

Ingredienser

50 stycken
  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 6-7 msk kakao
  • 2 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 175 g smält smör
  • Glasyr:
  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 påse kokos (200 g)

Gör så här

  • Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner de övriga ingredienserna. Häll smeten i en pappersklädd långpanna (30 x 45 cm).
  • Grädda kakan 10-12 minuter i 225 graders ugnsvärme.
  • Blanda smör, socker, grädde och sirap. Koka upp och låt sjuda ett par minuter under ständig omrörning, så att smeten inte bränner vid. Tillsätt kokos och koka ytterligare någon minut.
  • Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter, eller tills kokostäcket fått vacker färg.

Jag lovar, förbered er på några extra kilon.

Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar